top of page
DainaBeauty_Logo_valkoinen-02-01.png

FAQ

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET - MICROBLADING

MIKÄ MICROBLADING ON?

Microblading on kulmakarvojen pigmentointia, jonka avulla asiakas saa kauniit ja luonnolliset kulmat vahvistamaan omia kasvonpiirteitä pitkäksi ajaksi. Toimenpiteessä pigmenttiä laitetaan ammattilaisen välineillä ja työkokemuksen tuomalla taidolla ihon pintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin. Pigmenttiväri ei sisällä raskasmetalleja, niitä ei ole testattu eläimillä eivätkä ne ole haitallisia iholle. Microblading ei ole pysyvä tatuointi, joten oikein tehdyt kulmat häviävät ihosta vuodessa. Korjausylläpitoa suositellaan noin 8-12 kk ensilaitosta.

MITÄ TAPAHTUU HOIDON AIKANA?

Toimenpide alkaa kulmien tarkalla mittaamisella kasvojen muotojen mukaan, jonka jälkeen uusien kulmien muoto piirretään iholle ja hyväksytetään asiakkaalla. Tämän jälkeen suunniteltu kulmakarvojen alue täytetään asiakkaalle sopivalla pigmentillä SharpBrowsin erikoisterillä viivamaisilla vedoilla. Pienet terät viiltävät ihon pintakerroksen ja työntävät pigmentin ihoon. Jälkihoitoon kuuluu rauhoittavat voiteet ja kotihoito-ohjeet.     

SATTUUKO MICROBLADING?

Ensimmäinen microblading -kerta voi olla hieman kivulias, mutta kokemus riippuu henkilökohtaisesta kivunsietokyvstä ja ihotyypistä. Microbladin ei satu yhtä paljon kuin oikea tatuointi, kipua voisi verrata kulmakarvojen nyppimiskipuun. Toimenpiteen aikana käytetään lisäksi kipua lievittäviä tuotteita ja oikeaoppisella tekniikalla kipu on hyvin vähäistä. Korjaustoimenpide ei satu.

MITEN TOIMENPITEESEEN  VALMISTAUDUTAAN?

Toimenpiteeseen ei tarvitse valmistautua suuremmin. Vältäthän kuitenkin seuraavia asioita:

14 vrk ennen hoitoa: ​Omega 3- rasvahappojen syöntiä (ohentaa verensolua), botox ja hyalyronipistokset, happokuorinnat, kemialliset kuorinnat, laserhoidot

24h ennen hoitoa: alkoholia, kahvia ja energiajuomia, verenohennuslääkkeitä, kipulääkkeitä (parasetamolia lukuunottamatta), emlageelia (kiristää ihoa jolloin erikorkuiset kulmat), urheilua ennen toimenpidettä (esim. juoksulenkki, sali)

Kerrothan lisäksi ennen toimenpidettä minulle, mikäli sinulla on ongelmallinen ihotyyppi, vanha kestopigmentointi, vakavia terveysongelmia, lääkekuuri, antibiootti tai muu 

KUINKA KAUAN TOIMENPIDE KESTÄÄ? 

Ensimmäinen microblading -hoito voi kestää noin kaksi tuntia, joka pitää sisällään valmistelun, kulmien muotoilun, toimenpiteen ja jälkihoidon. Aikaa varataan runsaasti kiireen välttämiseksi ja parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi.  

MITÄ TEEN TOIMENPITEEN JÄLKEEN? 

Hoidon jälkeen tulee pitää kulmat ja niiden iho puhtaina. Vältä myös kulmien koskettelua, uimista, solariumia, aurinkoa, saunaa, raskasta hikoilua, kunnes iho on parantunut noin 7 – 10 päivän aikana.  Noudata jälkihoito-ohjeita.

KUINKA KAUAN KESTÄÄ, ETTÄ IHONI ON TÄYSIN PARANTUNUT? 

Iho paranee microblading -hoidon jälkeen täysin noin viikon – neljän viikon aikana. Ihosta irtoaa tänä aikana pieniä palasia, jotka sisältävät kuollutta ihoa, kuivunutta verta ja ylimääräistä pigmenttiä - älä irroita näitä palasia. Kuukaudessa pigmentti on asettunut täysin, jonka jälkeen tehdään tarvittaessa pigmentinkorjaus, jossa väriä lisätään kohtiin, joista sitä on lähtenyt liikaa. 

Microblading Daina Beauty
320479465_2385652531590362_2393800535070144894_n.jpeg

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET - KESTOPIGMENTOINTI

SATTUUKO EYELINER -KESTOPIGMENTOINNIN LAITTO?

Vaikka toimenpide muistuttaa tatuoimista ja käsiteltävä alue on herkkää silmän ihoa, ei osaavan ja taitavan ammattilaisen toteuttamana eyeliner -kestopigmentointi juurikaan aiheuta kipua. Toimenpiteen alettua asiakas tuntee iholla värinää, eikä hoito aiheuta verenvuotoa tai turpoamista. Suurin osa asiakkaista yllättyy siitä, miten vähän epämukavuutta toimenpide tuottaa. Lisäksi puuduttavaa ainetta lisätään toimenpiteen aikana, joka entisestään lisää mukavuutta.

KUINKA KAUAN KESTOPIGMENTOIDUT EYELINERIT KESTÄVÄT?

Kestopigmentointi ei ole ikuinen, kuten oikea tatuointi, vaan pysyy iholla muuttumattomana noin 1 – 2 vuotta. Ihotyypistäsi riippuen, pigmentointi voi pysyä iholla kahdesta neljään vuotta, ennen kuin tarvitaan pigmentoinnin uusimista.    

MITKÄ OVAT OMBRE -KULMAT?

Ombre -tekniikka on uusin ja kehittynein koneellinen pigmentointimenetelmä kulmakarvoille. Tekniikkaa kuvaillaan ombre-nimellä, joka tarkoittaa häivytystä ja varjostusta. Kulmien alkuosa pigmentoidaan pehmeän kevyesti ja sävy tummenee edetessään kulmien loppuosaa kohti. Puuterimaiset ombrekulmat voidaan toteuttaa lopputulokseltaan pehmeän luonnollisiksi tai muistuttamaan voimakkaammin meikattuja kulmia. Ombre -effektin voimakkuus riippuu asiakkaan omien kulmakarvojen määrästä, joten lopputulos vaihtelee henkilöittäin. Mikäli sinulla on tummat kulmakarvat tai kulmissasi on välejä, tarvitset todennäköisesti täyteläisemmän ombre-täytön, jotta omat kulmakarvasi sulautuvat pigmentoinnin kanssa saumattomasti. Ombre -tekniikka sopii loistavasti kaikille ihotyypeille ja etenkin asiakkaille, joilla on ennestään kestopigmentointi, rasvainen ihotyyppi, ikääntynyt tai aknealtis iho.

KUINKA KAUAN  KESTOPIGMENTOINNIN PARANEMINEN KESTÄÄ?

Välitön paranemisprosessi kestää noin 7 – 10 päivää, mutta kulmakarvojen alueen kestopigmentoinnin lopullinen tulos ja pigmentin sävyn asettuminen kestää kuitenkin 6 – 8 viikkoa. Kunnollinen jälkihoito on erittäin tärkeää kestopigmentoinnin hyvän, tehokkaan ja terveen paranemisen sekä kauniin lopputuloksen kannalta. 

Seuraa näitä ohjeita saavuttaaksesi parhaat mahdolliset tulokset toimenpiteestäsi:

 • Ihon arkuus, punoitus ja turvotus on normaalia seuraavien kahden päivän ajan toimenpiteen jälkeen ja häviää hyvän jälkihoidon avulla.

 • Ennen ihovoiteen levittämistä ota kuiva, puhdas pumpulitikku ja pyyhi kulmilta pois vanhat ihovoiteet. Kostuta toinen pumpulitikku vedellä ja pyyhi kulmat hellävaraisesti puhtaiksi. Kuivaa taputellen puhtaalla pyyhkeellä tai vanulapulla ja levitä kulmiin voidetta.

 • Älä käytä kuorivia tuotteita tai kosteuspyyhkeitä käsitellylle alueelle.

 • Älä nypi, raavi tai rapsuta käsiteltyä aluetta, sillä pigmentti saattaa hävitä. Kylmää harsoa voidaan käyttää vähentämään kutinaa ja epämukavuutta.

 • Vältä kylpemistä, saunomista, uimahalleja, pitkiä ja kuumia suihkuja ja hikistä liikuntaa viikon ajan.

 • Vältä suoraa auringonpaistetta ja solariumia kahteen viikkoon.

 • Vältä alueen meikkaamista ensimmäisen viikon ajan. 

 • Vältä kasvohoitoja 4 – 6 viikkoon.

 • Älä käytä anti-age -tuotteita käsitellyn alueen läheisyydessä.

 • Voimakas alkoholin käyttö voi hidastaa paranemisprosessia.

 • Kun iho alkaa hilseillä, saattaa pigmentointi näyttää hyvin haalealta. Älä huoli, pigmentti nousee pintaa, kun iho on kokonaan parantunut 6 – 8 viikon aikana.

MITEN TOIMENPIDE ETENEE? 

Ensimmäinen hoitokerta kestää yleensä 2,5 tuntia. Ensimmäisellä kerralla kulmat muotoillaan ja käsitellään pigmentoiden asiakkaan toiveiden mukaisesti. 6 – 8 viikon päästä on tarvittaessa pigmentin vahvistuskerta, jonka kesto on 1,5 tuntia.

 

1. Aloituskeskustelu, mittaaminen ja piirtäminen - Kesto noin 30 minuuttia


Toimenpiteessä turvallinen, rauhallinen ja miellyttävä tunnelma ja asiakkaan hyvä olo on tärkeintä. Kestopigmentoinnin ottaminen voi olla iso ja jännittävä päätös ja haluan luoda hoidosta mahdollisimman mukavan ja saada asiakkaalle luottavaisen olon. Ensin käymme läpi asiakkaan toiveet ja suunnittelemme tulevan pigmentoinnin täydellisesti sopivaksi kunkin asiakkaan kasvoihin ja piirteisiin. Voit ottaa myös mukaan inspiraatiokuvia näyttääksesi toivotunlaisen lopputuloksen. Käymme läpi eri tyylejä ja värejä, joista valitsemme kunkin asiakkaan kasvojen muotoon ja piirteille parhaan vaihtoehdon.

 

 • Aloituskeskustelu

 • Ennen -kuvien otto

 • Kulmien tai linerien muodon piirtäminen kynällä, asiakkaan mielipiteet huomioonottaen

 • Lopullinen suunnitelman hyväksyntä asiakkaalla

2. Kestopigmentointikäsittely – kesto 1 – 1,5 tuntia

 

 • Kulmat hahmotellaan ja ihon pinta käsitellään kestopigmentointilaitteella. Tarvittaessa iholle voidaan lisätä puuduttavaa ainetta.

 • Kulmat käsitellään kolmannesosio kerrallaan kulmien kärjistä edeten kohti kulmien alkuosaa. Tässä vaiheessa asiakas saa nähdä uusien kulmiensa uuden muodon ja värin hahmottuvan. Myös varmistetaan, että asiakas on yhä tyytyväinen suunnitelmaan. Lopulta kulmat viimeistellään.

 • Kun pigmentointi on valmis, näytetään lopputulos asiakkaalle. Tarvittavat muutokset tehdään vielä taässä vaiheessa. Kun tulos on täydellinen, otetaan tuloksesta jälkeen-kuvat, hoito maksetaan ja varataan aika vahvistuskerralle. Varustaudu kuulemaan paljon kehuja uusista kulmistasi!

3. Kestopigmentoinnin parantelu ja vahvistuskerta

 

Vahvistuskerta on usein 7 – 10 viikkoa ensimmäisestä toimenpidekerrastasi. Tässä tapaamisessa arvioidaan ihon paraneminen ja se käsitellään sen mukaisesti. Kestopigmentointi saattaa hieman haalistua, jolloin korjauskerralla parannellaan näitä kohtia. Vahvistukselle kannattaa varata aika myös 1 – 4 vuoden kuluttua toimenpiteestä, jotta kulmat saavat jälleen päivitetyn, upean ulkomuodon.

bottom of page